JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Acer Aspire 6930G 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-11-30 01:06:15

Met één groot bureaublad wil je ook één mooie foto als achtergrond van het bureaublad zien. Ook dit is mogelijk, maar er zijn ook andere opties. Klik op Start / Instellingen / Persoonlijke instellingen. Selecteer bij Achtergrond of je een Afbeelding / Effen kleur of Diavoorstelling op de achtergrond van het Bureaublad wilt. Selecteer via Bladeren de kleur, de afbeelding of (als je een diavoorstelling wilt) de map waar de foto's van de diavoorstelling zich bevinden. Selecteer dan bij Kies de gewenste weergave de optie Over meerdere schermen. De keuze is direct live, verlaat daarna dit deel van de instellingen.
Selecteer enkele mooie hoge resolutiefoto's voor een prachtige wisselende achtergrond gespreid over alle monitoren.

DPI staat voor Dots Per Inch en is eigenlijk de eenheid die de scherpte van een afdruk of printer aanduidt. DPI is namelijk het aantal inktdruppels dat een printer per inch (2,54 cm) kan toepassen. Hierbij geldt: hoe hoger de hoeveelheid DPI, hoe scherper de afdruk. Ten onrechte wordt DPI ook gebruikt bij beeldschermen. Wat men eigenlijk bedoeld is PPI, namelijk Pixels Per Inch. Het aantal beeldpuntjes per 2,54 cm. Hoe hoger de hoeveelheid PPI, hoe scherper het beeld.


Lange tijd was een PPI van 72 het gemiddelde en waren fabrikanten vooral druk grotere beeldschermen te maken. Apple doorbrak dit en kwam met zijn Retina-scherm. Geen 72 pixels per 2,54 centimeter, maar wel 200, 300 of zelfs 400 op de iPhone 6. Zitten er meer pixels in dezelfde 2,54 centimeter, dan betekent dit automatisch dat de pixels zelf steeds kleiner moeten zijn en dus dat het beeld scherper wordt. En daar was het Apple nou net om te doen. Inmiddels is Apple al niet meer de enige die monitoren toepast met zo'n hoge pixeldichtheid, meer fabrikanten doen dat. Maar omdat de naam Retina alleen door Apple gebruikt mag worden, gebruiken de andere fabrikanten een alternatieve aanduiding, zoals HiDPI. Monitoren met pixels zo klein, dat het blote oog ze niet meer kan waarnemen.


Links de letter A op een gewone monitor, rechts op het Retina-beeldscherm van de iPad 3, met veel kleinere pixels en een veel hogere PPI.
Veel pixels is voor Windows geen probleem als het beeldscherm ook gewoon groter is. Alle onderdelen zoals het startmenu en een OK-knop schalen dan gewoon mee, het wordt alleen groter. Bij een Retina-scherm of HiDPI-monitor is het echter wel een probleem. Bij een dergelijk scherm neemt het aantal pixels enorm toe en blijft het beeld even groot. Het gevolg is dat onderdelen zoals het startmenu, ineens veel kleiner worden. Onwerkbaar klein. En ook bij het browsen merk je het. Afbeeldingen op een website zijn vaak geoptimaliseerd voor een bepaalde weergave en kunnen maar beperkt groter of kleiner worden weergegeven. De vergroting die nodig is om de foto dan relatief net zo groot op een HiDPI-monitor weer te geven, wordt vaak niet ondersteund waardoor je ineens hele kleine foto's en afbeeldingen in websites krijgt. Gelukkig is ook Windows 10 meer dan elke andere versie van Windows voordien, geschikt om ook dit probleem op te lossen.



Een FullHD-wallpaper op een monitor met een HiDPI-resolutie maakt het enorme verschil duidelijk. De impact op andere onderdelen van het besturingssysteem is even groot, ze worden onwerkbaar klein.

Geen zin om telkens mis te klikken? Windows 10 heeft de oplossing en in tegenstelling tot Windows 8 en 8.1 werkt het nu ook echt. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Beeldscherminstellingen. Dit is hetzelfde scherm dat je eerder via de optie Instellingen in het startmenu opende. Onder de miniatuurweergave van de beeldschermen zie je het onderdeel De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen met daarachter een percentage. 100% (de standaardkeuze) is dat alle beeldschermonderdelen op hun ware grootte worden weergegeven. Is dat te klein, bijvoorbeeld doordat je een HiDPI-monitor met hoge pixeldichtheid gebruikt, sleep dan de schuif naar rechts. Je hebt keuze tussen 125%, 150%, 175% en 200%. De laatste werkt bijvoorbeeld op een 4K-monitor het beste. Klik op Toepassen en kies voor Nu afmelden. Dit laatste is nodig om de aanpassing ook echt voor alle onderdelen door te voeren.


Verhoog op een HiDPI-monitor de verschaling en alle beeldelementen zoals menu's en pictogrammen worden net zo groot als op een gewone monitor.

Gebruik je verschillende monitoren met een verschillende resoluties en pixeldichtheid, dan geeft Windows 10 je de optie de grootte per monitor te variëren, iets wat Windows 8.1 nog niet kon. Selecteer hiervoor in het scherm met de Beeldscherminstellingen eerst in de miniatuurweergave de monitor en selecteer daarna de voor die monitor ideale schaalfactor. Een tweede voordeel van Windows 10 boven eerdere versies van het besturingssysteem is de mogelijkheid de verschaling per onderdeel in te stellen. Klik bij de Beeldscherminstellingen op Geavanceerde beeldscherminstellingen > Tekstgrootte en andere items afzonderlijk aanpassen. Wil je alleen de grootte van de tekst van pictogrammen en de taakbalk wijzigen, dan kan dat bij Alleen de tekengrootte wijzigen. Selecteer het onderdeel, de tekengrootte, vink eventueel de optie Vet aan en klik op Toepassen.


De installatie van Windows 7 en Windows 8.1 is grotendeels gelijk. Klik op Nu installeren bij het welkomstscherm, accepteer de licentieovereenkomst en klik op Volgende. Kies nu voor Aangepaste installatie (geavanceerd), aangezien we geen upgrade van een bestaande Windows-versie gaan uitvoeren. Nu komt de belangrijkste stap, namelijk kiezen waar Windows 7/8.1 geïnstalleerd moet worden. Zorg ervoor dat je de partitie selecteert met niet-toegewezen ruimte. Check even dat de grootte overeenkomt met wat je eerder hebt toegewezen bij het partitioneren. Selecteer die schijf en klik op Volgende. Windows zal de partitie automatisch formatteren en klaarmaken voor gebruik. Daarna begint de installatie automatisch, waarbij de pc een aantal keer opnieuw zal opstarten. Elke keer als de pc zich opnieuw opstart, krijg je de keuze tussen Windows 10 en Windows 7 of Windows 8.1. Kies voor de Windows die je nu aan het installeren bent. Uiteindelijk verschijnt de opzetwizard van Windows, waarin je een gebruikersaccount aanmaakt en enkele dingen moet instellen.



Zorg ervoor dat je de partitie selecteer met niet-toegewezen ruimte om Windows op te installeren.

Je hebt nu een dualboot-systeem, maar het is natuurlijk niet optimaal dat er dertig seconden wordt gewacht voordat het systeem doorstart. Gelukkig kunnen we dat eenvoudig aanpassen. In Windows 7 of Windows 8.1 klik je op Start, typ Uitvoeren en druk op Enter. Voer nu msconfig in en druk op Enter. Ga naar het tabblad Computer opstarten. Hier vind je onder andere opties om de Time-out in te stellen en het standaardbesturingssysteem te bepalen.Als je de mooiere Windows 10-bootloader wilt gebruiken, start je in Windows 10 op en klik je met de rechtermuisknop op Start. Kies voor de optie Opdrachtprompt (administrator). Vul nu het commando bcdboot C:\Windows, waarmee Windows 10 weer de standaard wordt en je in de Metro-achtige interface je besturingssysteem kunt kiezen. Dit menu werkt op ons testsysteem wel onhandiger: als we kiezen voor Windows 7 start de computer eerst opnieuw op en wordt daarna pas Windows 7 gestart. Met de Windows 7-bootloader wordt direct doorgestart naar het juiste besturingssysteem.


Start Opdrachtprompt als administrator en voer het commando in dat je hier ziet om de Windows 10-bootloader als standaard in te stellen.

Wil je iets uitgebreiders, dan kun je gebruikmaken van EasyBCD. Klik vervolgens onderaan bij Non-commercial op Register. Het is niet nodig een naam en e-mailadres in te vullen, klik simpelweg op Download! en het installatiebestand wordt binnengehaald. Installeer het programma en start het op. Klik bij de taal op Go, helaas is er geen Nederlands beschikbaar en klik op OK. Je ziet nu een overzicht van de items in je bootmenu. Om aanpassingen te maken, kies je voor Edit Boot Menu. Je kunt hier het standaard-OS instellen bij Default. Onderaan kun je bovendien de wachttijd instellen. Klik op Save Settings om de wijzigingen op te slaan.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia